Aluat foietaj

de simsim82 in Dulciuri, 19 Feb 2014 | 5723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 g faina
  • 200 g unt rece taiat cubulete
  • 125 ml apa rece
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat foietaj:

Se amesteca apa cu sarea si zeama de lamaie pana se dizolva sarea. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele si se amesteca la viteza maxima 15-20 secunde. Se rastoarna pe masa de lucru si se formeaza un sul din aluatul obtinut.

Se pudreaza cu faina, apoi se intinde o foaie dreptunghiulara pe care o impaturim in 3. Se intinde iar cu sucitorul si se repeta actiunea de 10-15 ori (de fiecare data intorcand aluatul/dreptunghiul la 90 grade). Aluatul obtinut se inveleste in folie transparenta si se lasa la frigider cel putin 3 ore.

Daca vreti, il puteti pastra si la congelator, dar nu mai mult de o luna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert melci cu nuca si cacao